dilluns, de desembre 04, 2006

Velocitat

Ahir vaig veure un nou anunci de la campanya de la delegació del transit 8o com se digui). A mi aquests anuncis m'impacten molt, més d'un m'ha fet plorar i tot i no em fa vergonya reconèixer-ho. Però no crec que siguin una solució.
Quin sentit té dir-li al conductor: "no corri! vostè no pot passar dels 120" ; quan el seu cotxe pot arribar als 180 sense immutar-se?
Si els cotxes a 150 anessin "patint" ningú i aniria, ara si a 180 tiren perfectament, si ningú ens veu i tenim pressa.. doncs fote-li!
Jo així de dràstica soc: abaixaria la velocitat màxima dels cotxes ja des de la fàbrica.
Aquí no corre ningú! Perquè la Marina s'ha cansat de veure anuncis que la facin plorar i de sentir dades que la fan esgarrifar i de que li expliquin histories que li trenquin el cor.
Ja sé que no suposarà una abaixada del 100%de morts, però les lleis de la física són les que són, i no és el mateix topar a 200 que topar a 100 km/h.
I no vull comentaris apel·lant a la llibertat de decidir, està clar que la manada es tonta i no sap decidir, o al menys, no sap el que es bó per continuar viu. ( Ha sonat molt dur això)

  • instant de silenci: en Ricard: "alto, alto" (mateixa cara, aquest home no tindra mai arrugues d'expressió).

9 comentaris:

Mikel ha dit...

Totalment d´acord , aixo mateix baix dir jo en un dels primers post del meu blog.... fins el dia que algu demandi al fabricant de cotxes per fer cotxes que puguin circular a una velocitat superior a la permesa.

MaRiNa ha dit...

ejjej no ho havia llegit, qe consti q no copio idees... sino que sera que no tinc idees tant desgavellades i que no soc la unica que ho pensa

Alls cuits mai couen ha dit...

doncs a que esperem a demandar?
Ai no que se'm tirarà tothom a sobre!

marina li estic agafant apreci a en ricard... que lo sepas! alto alto!!

deu ni do avui: egzqikqx

David ha dit...

Marina... primer de tot, la gent treuria els limitadors de velocitat, despres apelarien a que un cotxe més ràpid i potent és més segur a l'hora de fer avançaments... i finalment tant a 100 com a 200 si et fots un pinyo lo mes segur que et matis...

No crec que sigui tan fàcil de solucionar

MaRiNa ha dit...

tu sempre buscant arguments per portar la contraria.
Hi ha molts accidents que es podrien evitar nomes anant mes a poc a poc, ja no pel xoc, sinó perquè ja no xocarien. molts d'aquests que van tant ràpid no son tan bons conductors com creuen, ni tan àgils de reflexes, ni tampoc tenen la providència darrera que els salvarà. I si es volen matar ells sols, cap problema, la tragèdia ve quan els morts son els del cotxe de davant, o els que venien per l'altre carril, aquests si que no en tenien la culpa de que l'altre estigues grillat.
No se si es viable azriel, però certa lògica té.

Anònim ha dit...

Hi estic d'acord. A més, els diners que inverteixen en les campanyes podrien destinar-se a la millora de moltes carreteres que encara estan en molt mal estat.
:)

Anònim ha dit...

Te comentat només xa k Déu no mati cap gat xDDD
Tens raó amb aixó dels anuncis (xo jo no ploro i si me molesta mol reconeixeu, k soc una pedra cony!! xD)

I amb lu dels cotxes amb velocitat excesiva xo bé, tots volen presumi de cotxe enkara k no serveixi per a res...

No tenim conciencia de res, per molts anuncis k posin. Es com lu de les drogues... K si k afecten xo la majoria de la gen fuma porros x di algo.

Anònim ha dit...

Ho sento però estic amb Azri3l. A 100 et mates i a 200 et mates molt. Un dels problemes és la distancia de seguretat que ningú manté... i els més greus, l'alcohol, i d'un que no s'en parla gaire però que es molt habitual: el somni.(s'estan desenvolupant sistemes de reconeixement facial als cotxes que si et veuen parpadejar molt t'avisen o paren...)

El tema dels cotxes que poden anar a 200 és una vergonya, pero la BMW ho necessita per vendre, és el seu distintiu.

I ja sabem que el capital mana avui dia, pressionen als governs i no poden fer res. La única solució es que els ciutadans pressionin més encara, peró la gent no està per aquestes coses... "Pan et Circus".

Petons

MaRiNa ha dit...

Hola Alberto!
espero saber del teu nou blog aviat.
No podria estar mes d'acord.