dijous, de gener 25, 2007

Sue first, ask questions later


Me'n recordo fa uns anys que corria un email amb tot d'instruccions estúpides, era superdivertit, però en el fons mai em vaig creure del tot que fossin verídiques...

Resulta que hi ha una organització M-LAW (Michigan Lawsuit Abuse Watch) que es dedica a recopilar totes les instruccions estrafolàries (jo diria tontes) que troba la gent en diferents productes. De fet, jo si fos la persona encarregada de decidir que ficar a l'etiqueta d'una grapadora que s'ha de vendre a els EUA renuncio al càrrec! quina responsabilitat! Haver si em denunciaran per no haver avisat que no te la pots menjar barrejada amb els espaguetis, que no la pots planxar, que no te'n vagis al llit amb ella (auuu!! )...

Aquesta gent (que també s'ha d'estar avorrit per dedicar-se a això) cada any escolleix les millors, en fa un llibre i els guanyadors tenen recompensa econòmica. Però la guanyadora no es la empresa que a tingut el valor d'escriure aquestes burrades a l'etiqueta sinó el consumidor que l'ha trobada i ha avisat els M-LAW.

Algunes d'aqesta temporada son (les deixo en angles, qui en sapiga perfecte, qui no pràctica):
"Remove the child before folding" en les intruccions d'un cotxet per a nens.
"Do not iron" en una butlleta de la Loto.
"Don’t try to dry your phone in a microwave oven.” en un telefon mobil.
“Never use a lit match or open flame to check fuel level.” en les instruccions d'una moto d'aigua.

El trist no es que ho recopilin, el trist es que els fabricants es vegin obligats a posar-ho perquè si a algun idiota se li acudeix planxar mentre dorm no els puguin demandar, seguint la famosa màxima nortamericana "sue first, ask questions later".
I es que si ti poses a pensar... es poden fer moltes bestieses. Posar el cap dins el renta vaixelles, planxar la roba que portes posada, posar la tele a la dutxa, intentar menjar-se la play, tirar la calculadora a la foguera.... més?
  • instant de silenci: he aconseguit que el gat fes com un gos. Tirar-li un cabdell de llana i que te'l torni!

9 comentaris:

Alls cuits mai couen ha dit...

En el triturador de casa meva t'avissa de que no més pots llençar-hi orgànic, res de forquilles, plats, vidres, ni es pot utilitzar per triturar residus humans que fort! Així si mato algú ho hauré de fer pel mètode tradicional i anar a enterrar-lo. Pico y pala!

Déjà vie ha dit...

M'agrada el teu gat!! Jo sempre flipo amb el q arriben a posar a ls instruccions, d fet vaig fer un post dedicat a un desodorant si et ve d gust aki te'l deixo. (si aconsegueixo linkejar correctament :P)

diria q es aixó

MaRiNa ha dit...

Emma quan vingui per casa teva ja tindre cura de no aproparme al triturador.. no sigui cas..

Dejà vie si que ho has enllaçat be! que bo! No Fumar! s'ha d'estar pirat per fotres un canuto de desodorant!! XD el meu es brisa marina, deus acabar marejat doblement amb aquest.

yrun ha dit...

Primera, kin detall mes lleig de no traduirme les instruccions saben k no se angles xD

Segona, el meu gos mai ma portat res del k li he tirat U_U"
Tens sort!! ;P

Mikel ha dit...

has aconseguit fer algo amb el teu gat que jo no he aconseguit fer amb el meu gos!! jjsaujsaujasujuas

MaRiNa ha dit...

Yrun, Mikel jo mai he tingut un gos.. pro n'he vist molts... i molts ho fan.. serà que teniu gossos rarets (com el meu gat)
Pel que fa a l'angles... de lleig no té res... es pq en practiqis. q faries sense mi i els posts de l'Az??
XD

Anònim ha dit...

k dur! jajaja ueno tb són americans ho has dentendre.. no poden més xD

no mho crec lo del gat xD has d fer un video jajaja

apa petoo

David ha dit...

Als flotadors de l'illa fantasia hi ha un dibuix de un paio fotut cap x avall dintre del flotador i tatxat... evidentment el primer que vam fer quan ho vam veure va ser intentar-ho... xD

maduixot ha dit...

jo sabia aquella de "no poseu animals domèstics dins el microones". Es veu que una iaia ho va fer, el gat va morir, va demandar a l'empresa pq no en dia res a les instruccions, i va guanyar el cas. Serà una llegenda urbana? We'll never know...